Bifaciálne fotovoltaické solárne panely: Dvojitá sila slnka

Bifaciálne fotovoltaické solárne panely sú revolučnou inováciou v odvetví solárnej energie. S rastúcim dôrazom na udržateľné zdroje energie sa solárne technológie neustále vyvíjajú. Jeden z najzaujímavejších pokrokov v posledných rokoch je vývoj bifaciálnych fotovoltaických solárnych panelov.

Ako už názov napovedá, "bifaciálna" znamená, že majú dve užitočné strany. Na rozdiel od tradičných solárnych panelov, ktoré absorbujú slnečné svetlo iba na svojej prednej strane, bifaciálne panely sú navrhnuté tak, aby využili aj svetlo, ktoré sa odrazí od povrchu pod panelom a dopadá na zadnú stranu panelu.

Výhody bifaciálnych fotovoltaických solárnych panelov

Vyšší energetický výstup

Jednou z hlavných výhod bifaciálnych solárnych panelov je ich schopnosť generovať viac elektrickej energie v porovnaní s tradičnými monofaciálnymi panelmi. Vďaka využitiu slnečného svetla na oboch stranách môžu tieto panely zvýšiť výstup energie až o 30%.

Optimalizácia priestoru

Bifaciálne panely môžu byť užitočné v situáciách, kde je obmedzený priestor na inštaláciu. Vďaka vyššej účinnosti vám umožní vyťažiť viac energie z menšieho počtu panelov.

Vyššia odolnosť

Bifaciálne panely sú často vyrobené s odolnejšími materiálmi a rámčekmi, čo im umožňuje lepšie odolávať extrémnym poveternostným podmienkam ako je vietor alebo sneh.

Estetický vzhľad

S ich priehľadným dizajnom môžu bifaciálne panely ponúknuť estetické výhody, najmä ak sú inštalované na strešných pergolách alebo ako súčasť architektonických prvkov budov.

Aplikácia a inštalácia

Bifaciálne fotovoltaické solárne panely môžu byť použité v rôznych aplikáciách, vrátane strešných inštalácií, solárnych farmách alebo ako súčasť integrovaných systémov budov. Pri inštalácii je dôležité zvážiť typ povrchu, na ktorý bude svetlo odrazené, a tiež typ montáže, aby bol zaistený dostatočný odstup od povrchu pre odrazy na zadnú stranu panelu.

Záver

Bifaciálne fotovoltaické solárne panely predstavujú významný krok vpred v oblasti solárnej energie. S ich schopnosťou využiť slnečné svetlo na oboch stranách a produkovať viac energie, majú potenciál stať sa kľúčovým prvkom v našej ceste k udržateľnejšej budúcnosti.

 

Biaficiálne fotovoltaické panely ponúkame aj na našom e-shope Najpanely.sk.

Môžete si prezrieť napríklad Bifaciálny fotovoltaický solárny panel Jinko Solar Tiger Neo 72HL4 BDV 565Wp.